villa-magnifique_webiste_foto_kaars2.jpg
villa-magnifique_webiste_foto_tv.jpg
villa-magnifique_webiste_foto_tv2.jpg
villa-magnifique_webiste_foto_keuken3.jpg
villa-magnifique_webiste_foto_slaapkamer2.jpg

Vakantie op Texel

Texel wordt vaak beschreven als 'Nederland in het klein'. Dat is niet onterecht. Op het eiland liggen strand, duinen, bos, polders, dijken en heidegebieden dicht bij elkaar. Als natuurliefhebber kunt u hier uw hart ophalen.

Villa Magnifique ligt centraal op het eiland tussen het bruisende dorp Den Burg en het nostalgische vissersdorpje Oudeschild. Allebei de dorpjes liggen op 1,5 kilometer afstand van de villa. Rondom de bungalow zijn diverse toeristische activiteiten en ligt een mooi natuurgebied.

Natuurgebied De Hoge Berg

Villa Magnifique ligt midden in het natuurgebied De Hoge Berg. Het gebied dankt zijn naam aan de 15 meter hoge 'Hoge Berg'. Dit is de hoogste plek van het eiland, die in de voorlaatste ijstijd door opstuwing is ontstaan. Het gebied tussen Den Burg en Oudeschild kenmerkt zich door glooiingen, tuinwallen, drinkkolken en schapenboeten. Ook vindt u hier het enige insectenreservaat van Nederland: de Zandkuil. 

Texelse Bierbrouwerij

Wanneer u op Texel bent, maakt u zeker kennis met de Texelse bieren. Vrijwel elke horecagelegenheid op het eiland verkoopt een of meer soorten Texels bier. Dit bier wordt gebrouwen in de Texelse Bierbrouwerij, die vlakbij Villa Magnifique ligt.
Het is mogelijk om de bierbrouwerij te bezoeken en een rondleiding met bierproeverij te krijgen. 

De Zelfpluktuin

Ook de Zelfpluktuin ligt op loopafstand van de bungalow. Toeristen en eilandbewoners komen hier regelmatig het lekkerste en sappigste fruit plukken. Aardbeien, bramen, frambozen of fleurige bloemen kunt u hier zelf plukken. Na het plukken geniet u op het overdekte terras van een verse smoothie, een aardbeientaartje of een kopje koffie of thee.

De Gouden Driehoek

De wandel Route Texel Gouden Driehoek slaat op het gebied in het zuidoostelijk deel van Texel. Het gebied wordt gekenmerkt door bijzondere natuur- en landschapswaarden en een rijke cultuurhistorie die voortkomt uit de Gouden Eeuw. De driehoek krijgt haar vorm door drie belangrijke cultuurhistorische plaatsen: fort de Schans, het dorp Oudeschild met haar haven en het Hoge Berggebied. In de driehoek zijn bijzondere plaatsen te bezoeken zoals het Maritiem & Juttersmuseum, de Zeemanskerk, voormalig landhuis Brakenstein, de Wezenputten, de Skilsloot, het Doolhof, de Zandkuil en de Mielanden. Villa Magnifique ligt vlakbij De Gouden Driehoek